Fredrik Forssellin uratarina: ”Tässä työssä korostuu oleellisen tiedon tunnistaminen.”

Uratarina
Uratarina

Pitkä kokemus nopeatempoisesta työstä näkyy sopivana rentoutena Fredrik Forssellin olemuksessa. Johtamansa yksikön työ on tiiviisti kiinni markkinoiden liikkeessä ja se edellyttää hyvää kykyä erottaa oleelliset tekijät päätöksenteon kannalta. Kokemuksen tuomalle näkemykselle on siinä käyttöä.

Fredrik Forssell toimii Suorat korkosijoitukset, valuutta ja johdannaiset -yksikön johtajana.

Forssell Fredrik A.jpg

Fredrik valmistui Hankenin rahoitusohjelmasta 1992, päätyen oman kuvauksensa mukaan lama-ajalle tyypillisesti töihin teollisuusyrityksen rahoitustoimintoon, eikä opintojen perusteella suoraan finanssimarkkinoille.

- Siinä työssä fokus oli selkeästi korko- ja valuuttamarkkinoissa, ja niillä toimiminen onkin siitä asti ollut työurani punainen lanka. Talouden elpymisen myötä siirryin pankkiiriliikkeeseen joukkovelkakirjameklariksi muutamaksi vuodeksi, ja sieltä sitten 3 vuodeksi pankin korkodiileriksi Kööpenhaminaan, Fredrik kertoo.

Molempia tarvitaan: tiukkaa analyysiä ja laajaa näkemystä

Kevaan Fredrik tuli vuonna 2000, ensin korkosalkunhoitajaksi siirtyen 2005 erilaisiin esimiestehtäviin sijoitustoiminnossa. Nykyistä tehtäväänsä Suorat korkosijoitukset, valuutta ja johdannaiset -yksikön vetäjänä hän on hoitanut vuodesta 2018 lähtien.

- Yksikkö vastaa Kevan suorasta korko-, likviditeetti- ja valuuttariskistä sekä koko laitoksen allokaatiohallinnan toiminnasta johdannaismarkkinoilla. Lisäksi hoidamme myös omaisuuslajirajat ylittävää sisäistä absoluuttisen tuoton salkkua mandaatin puitteissa, hän kuvaa yksikön tehtäviä.

- Työsarkamme on yhtä loputon kuin markkinoiden jatkuva liike ja 24/7-uutisvirta. Sen vuoksi menestyksekäs toiminta vaatii niin tiukkaa analyysia kuin kokemuksen tuomaa näkemystä sen suhteen, mikä on oleellista ja mikä ei. Eikä paineensietokyvystä ja nöyrästä itsetuntemuksestakaan ole tässä haittaa - päinvastoin, Fredrik naurahtaa.

- Lisäpotkua minulle antaa se fakta, että teemme oikeasti tärkeää ja vaikuttavaa työtä, jonka hoidamme asiantuntevasti ja vastuullisesti.

Hektisten markkinoiden vastapainoksi Fredrik rentoutuu kulttuurin parissa. Valikoimaan kuuluu niin populaari- kuin valikoidusti korkea-sellainenkin, ja hänet voi löytää Sidewaysin lisäksi vaikkapa Musiikkitalosta kuuntelemassa Dvorakia. Tunnustaapa hän nähneensä jokaisen Marvel-elokuvankin.

- Kunnostakin on hyvä pitää huolta, vaikka kieltämättä penkkiprässit Kevan hyvällä kuntosalilla vaihtuivat pandemian myötä useimmiten pitkiin kävelyihin Keskuspuistossa.

- Pääasia kuitenkin on, että löytyy oma hyvä tapa rentoutua ja nollata pää, Fredrik muistuttaa.


Kolme työssäni tärkeää asiaa:

1. Työn merkityksellisyys.

2. Vaikka “näköalapaikka” on hieman kliseinen käsite, niin tämä on oikeasti sitä.

3. Elämää on, ja pitääkin olla, myös työpaikan ulkopuolella. Work-life-tasapaino ei ole pelkkää sanahelinää.

Forssell Fredrik B.jpg

Uratarinat