Digitalisaatio Työelämä Tapahtumat
Reija Hyvärinen:

Yritä, erehdy ja opi!

Blogi 15.3.2019 Reija Hyvärinen
Digitalisaatio Työelämä Tapahtumat

Hyvässä muutoksessa on tunne mukana, siksi tunteita kannattaa rehellisesti tutkia. Ja tunteet tarttuvat. Tämän vuoden Keva-päivän jälkeen päällimmäiset tunteet omassa mielessäni ovat ilo – ja kiitollisuus!

Meille kevalaisille Keva-päivä on aina vuoden kohokohta. Siellä kohtaamme Sinut ja kollegasi. Voimme tavata, vaihtaa kuulumisia ja oppia uutta yhdessä. Kiitos siis lämpimästi siitä, että irrotit arvokasta aikaasi ja tulit kanssamme yhdessä uusiutumaan!

Päivän teema, ”Uusiutumisen ulottuvuudet”, haastoi pohtimaan maailmaan, työhön ja yhteiskuntaan vaikuttavien muutosten moninaisuutta ja vauhtia. Päivän puhujien ja iltapäivän työpajojen viestin voi tiivistää: vain yhdessä tekemällä, itseä ja toimintaympäristöään hyvin avoimesti tutkimalla ja haastamalla, voimme löytää toimivia ratkaisuja pirullisiin ongelmiin.

Jos joka toinen tänään syntyvä lapsi näkee 100-vuotissyntymäpäivänsä, kuten Ruotsin entinen pääministeri Fredrik Reinfeldt sanoi, emme tosiaankaan voi jatkaa elämistä aivan kuten ennen. Meidän on varsin pian nähtävä vaikkapa 65-vuoden ikäpyykki kohtana, jossa mietitään, minkä uran voisi seuraavaksi aloittaa, väitti Reinfeldt. Siinäpä olisikin uusiutumiselle oikein kunnon testi!

Julkinen Suomi kykenee uudistumaan, kun työpaikoille ja johtamiseen tuodaan reippaasti rohkeutta, kokeiluhenkeä ja nähdään porukalla yhteinen hyvä. Innovaatioita syntyy ympäristöissä, joissa teknologian kehittäjät tuodaan työpaikoille kohtaamaan oikean työn tekijät, ja myös epäonnistuminen sallitaan. Tekoälyyn kannattaa meistä jokaisen tutustua, sillä se tulee – ja hyvä niin. Silti ihmiselle jää paljon tehtävää: empatia, vuorovaikutustaidot, uteliaisuus ja oppiminen ovat niitä ominaisuksia, joita jatkossa työelämässä tarvitaan tekoälyn kumppaneina. Niihin tarvitaan ihmistä. Mutta miten me aktiivisesti kehitämme näitä taitoja työelämässä? Pelkkä puhe ei riitä.

Pidetään Keva-päivän jatkot työpaikoilla! Viedään päivästä tarttunut ilo, energia ja uudet oivallukset työpaikoille, oman työyhteisön voimaksi. Kerrotaan hyviä tarinoita yhdessä eteenpäin! Ja kuunnellaan itseä. Sillä kuten upea Manuela Bosco koskettavasti ja kokemuksestaan todisti: ”Tunnista sydämesi tahto, muutos lähtee sieltä!”

Kiitos ja tapaamisiin Keva-päivässä keväällä 2020!

Kaikkien kevalaisten puolesta,


Reija Hyvärinen
Viestintäjohtaja
Keva


Katso koostevideo tapahtumasta


Sivuillamme myös

Kirjottaja Reija Hyvärinen
Reija Hyvärinen Viestintäjohtaja

Intohimona coaching ja viestinnän strateginen johtaminen. Vastaan myös Kevan brändistä ja vastuullisuudesta. 

Kaikki kirjoitukset

#kevanblogi

Ajankohtaisia teemoja ja uusia näkökulmia eläkkeistä, johtamisesta ja työelämästä. Mitä tapahtuu kunta-alalla? Miten toimia työelämän myllerryksessä?

Kaikki kirjoitukset

Kirjoittajat

Lue lisää blogikirjoituksia