Keva Työelämä
Maija Lahdenniemi:

Yllätysrusinoita

Blogi 26.3.2019 Maija Lahdenniemi
Keva Työelämä

Lanseerasin kollegoilleni kehityspäivässä termin yllätysrusina. Termin on keksinyt tyttäreni, joka pitää rusinoista yli kaiken ja haluaa, että hänen aamupalansa joukkoon kätketään joka aamu yksi rusina. Löytyessään rusina yllättää joka kerta yhtä iloisesti.

Tunnistan omasta arjestani vastaavanlaisia yllätysrusinoita. Niitä ovat tilanteet, joissa bussi tuleekin juuri sopivasti, kun saavun pysäkille tai yllättäen koko päivän takkuilematta toiminut internetyhteys. Ihmiset ovat loputon yllätysrusinoiden lähde: kollega onnistuu, joku tervehtii iloisesti, toinen kysyy, kuinka päivä on sujunut, kolmas tarjoaa apuaan… ilahdus voi syntyä pienimmillään yhdestä sanasta, tai vaikkapa eleestä.

Ilahduttava on myös yksi Kevan uusista arvoista. Olen tästä iloinen sillä tämä arvo ei ole korkealentoinen eikä monimutkainen vaan se on ihmisen kokoinen. Arvo auttaa meitä tietoisesti miettimään sitä, miten voisimme itse tarjoilla asiakkaillemme tai kollegoillemme päivittäisiä ilahtumisen hetkiä. Maailmassa tapahtuu paljon ikävää, johon emme voi vaikuttaa. Sen sijaan siihen miten itse tuotamme toisille hyvää, voimme. Ja usein ihan pienellä, rusinan kokoisella hyvällä on suurempi vaikutus kuin voisi kuvitellakaan.

Mitä jos sinä olisit tänään kollegasi tai asiakkaasi yllätysrusina? Jos sinä tuottaisit hänelle sellaisen hetken, jota hän illalla muistelee sanoen ”olipa tänään hyvä päivä”.

PS. Mieheni on livennyt linjasta ja kätkee tyttären aamupalaan nykyään monta rusinaa. En ole ihan varma mitä tästä pitäisi ajatella.

Kirjottaja Maija Lahdenniemi
Maija Lahdenniemi Asiakaskokemuspäällikkö

Kirjoitan erilaisista aiheista asiakaskokemuksen ja asiakasymmärryksen ympäriltä.

Kaikki kirjoitukset

#kevanblogi

Ajankohtaisia teemoja ja uusia näkökulmia eläkkeistä, johtamisesta ja työelämästä. Mitä tapahtuu kunta-alalla? Entä miten sote- ja maakuntauudistus etenee? Miten toimia työelämän myllerryksessä?

Kaikki kirjoitukset

Kirjoittajat

Tilaa RSS-syöte Tilaa RSS-syöte  

Uusimmat kirjoitukset

Lue lisää blogikirjoituksia