Keva-lehti

Viimeinen Keva-lehti 2-2018 ilmestyi 13.12.2018 - jatkossa luet ajankohtaiset jutut Kevan Uutishuoneesta.

Keva-lehti 2-2018

Keva_kansi_2-2018_iso.jpg

Ohjelmoija ja lastenkirjailija Linda Liukas kannustaa kaikkia ottamaan teknologian työpariksi, jotta ihmiselle jää enemmän aikaa tehdä niitä tehtäviä, joissa hän on hyvä. Asioita kuten optimistisuus, uteliaisuus ja pelottomuus – niihin ei tietokone pysty. Tietokoneet taas ovat hyviä luokittelussa, laskemisessa, optimoinnissa sekä rutiininomaisissa tehtävissä. Sellainen osaaminen jättää Liukkaan mukaan tilaa monenlaisille, ihmisille paremmin soveltuville tehtäville. Tällaisia ovat mm. motivointi, innostaminen ja ennennäkemättömät tilanteet - näissä ihmiset ovat hyviä. Katso Liukkaan videohaastattelu.

Koulutusyhtymä Omniassa haluttiin laittaa lomakemuotoiset kehityskeskustelut uuteen uskoon. Kehityskeskustelut tuntuivat junnaavan paikallaan ja lomakevetoinen keskustelu mietitytti: onko siitä todella hyötyä vai tehdäänkö se vain hallintoa varten? Todettiin, että kehityskeskustelujen tulisi olla vuorovaikutteisempia, todellisia keskustelutilanteita ja siihen tarvittaisiin uusia työkaluja ja keinoja.

Kevan kehittämisrahan turvin Omnia lopulta ryhtyi systemaattisesti kehittämään kehityskeskustelukäytäntöjään. Samalla siellä tultiin kehittäneeksi johtamista myös laajemmassa mittakaavassa. Lue, miten Omnia hyödynsi kehittämisrahaa tuloksekkaasti: Omnia vaihtoi kehityskeskustelut työkarttoihin

Lue verkkolehti

Aiemmat Keva-lehden numerot

Keva_kansi_2_2018_pieni.jpgKeva-lehti 2-2018 - viimeinen numero

Ohjelmoija ja lastenkirjailija Linda Liukas kannustaa kaikkia ottamaan teknologian työpariksi, jotta ihmiselle jää enemmän aikaa tehdä niitä tehtäviä, joissa hän on hyvä. Katso Liukkaan videohaastattelu.

Koulutusyhtymä Omniassa haluttiin laittaa lomakemuotoiset kehityskeskustelut uuteen uskoon. Kevan kehittämisrahan turvin Omnia lopulta ryhtyi systemaattisesti kehittämään kehityskeskustelukäytäntöjään. Lue, miten Omnia hyödynsi kehittämisrahaa tuloksekkaasti: Omnia vaihtoi kehityskeskustelut työkarttoihin.

Verkkolehti

Keva-lehti 2-2018.pdf (58557 kb)

keva_kansi_1-2018_pieni.jpgKeva-lehti 1-2018

Teknologia-asiantuntija ja tietokirjailija Teemu Arina kiinnostui alkujaan biohakkeroinnista, koska halusi hakea helpotusta omiin terveyshaasteisiinsa. Katso Arinan videohaastattelu. Korvaavan työn käyttö on tuonut tuloksia sekä Hämeenlinnassa että Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä, HUSissa. Lue miten HUS hyödyntää Avaintiedot-palvelua.

Kevan ensimmäinen vastuullisuusraportti on julkaistu. Eläkevakuuttajan sijoitustoiminnassa vastuullisuus korostuu erityisesti pitkien eläkevastuiden näkökulmasta.

Verkkolehti

Keva-lehti 1-2018.pdf (37263 kb)

Keva-lehti 3-2017

Yrittäjä ja tietokirjailija Antti Merilehto: tekoälyn ja muun digitalisaation etenemiselle ole vaihtoehtoja. Katso Merilehdon videohaastattelu. Teetkö töitä avokonttorissa vai monitoimitilassa? Jyväskylän yliopiston Ruusupuisto on esimerkki tilasta, joka on rakennettu uudistuvan työn ja käyttäjien tarpeita palvelemaan.

Keva avaa työnantaja-asiakkailleen Avaintiedot-palvelun. Joensuun kaupunki kokeili palvelua, ja säästi yli miljoona euroa vuodessa. Eläkepäätöksen voi saada päivässä, jos täyttää hakemuksen Omat eläketietosi -palvelussa.

Verkkolehti

Keva-lehti 3-2017.pdf (35402 kb)

 

Keva-lehti 2-2017

Puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg kehottaa lyömään muutostilanteissa faktat pöytään. Katso Lindbergin videohaastattelu. Kelan pääjohtaja Elli Aaltonen: muutostyössä johtajan rooli strategian käytäntöön viejänä korostuu. Lue artikkeli: Kelan Elli Aaltonen tykkää johtamisesta.

Työkyvyn johtamiseen ja parantamiseen on tartuttu uusin keinoin Päijät-Hämeessä. Haminan seurakunnassa työyhteisöä kehitettiin valokuvien avulla. Ohjaaja-näyttelijä Kari Heiskanen kertoo, että liikunta on hyvä tapa hallita stressiä. 

Verkkolehti

 

Keva-lehti 1-2017

Millaista on olla samanaikaisesti töissä ja eläkkeellä? Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen neuvoo nakkaamaan suunnitelmat ja strategiat roskiin. Hyvä johtaja näyttää esimerkkiä ja antaa asiantuntijoilleen liikkumatilaa. Miten työkyvyttömyyseläkehakemus oikein ratkaistaan? Muutos ja uuden oppinen ei aina ole helppoa: aiheesta työpsykologi Annamari Heikkilän haastattelu.

Verkkolehti

Keva-lehti 1-2017.pdf (2640 kb)

 

Keva-lehti 4-2016

Kuka olisi parempi ihminen kannustamaan suomalaisia liikkumaan kuin kansainväliselläkin tasolla pelaava jääpalloilija? Juho Liukkonen liikuttaa ihmisiä #Liikkuvamaaseutu-hankkeessa. Keva pyrkii parantamaan työhyvinvointia ja työkyvyn johtamista rahoittamalla teemaan liittyviä työelämähankkeita.  Kirkkonummen seurakunnassa on tavoitteena taivaallisen hyvät työpaikat.

Verkkolehti

Keva-lehti 4-2016 (7116 kb)

 

Keva-lehti 3-2016

Muutosjohtaja Sinikka Salo luotsaa sote-uudistusta eteenpäin jämäkällä otteella ja aikaisemmista muutosprojekteista kertyneellä kokemuksella. Monipuolista työsarkaa hoitavat liikennepäivystäjät huolehtivat liikenteen sujumisesta yötä päivää. Tuleva sote-uudistus merkitsee alan työntekijöille isoja muutoksia, mutta kukaan ei vielä tiedä, millaisia muutokset tulevat olemaan. Millaisia kysymyksiä työntekijöiden mielessä pyörii?

Verkkolehti

Keva-lehti 3-2016 (7225 kb)

 Keva-lehti 2-2016

Työkykyjohtaminen on nostettu reippaasti pöydälle turkulaisessa Arkea Oy:ssä. Vastuullisuus on yksi Kevan uuden sijoitusstrategiayksikön avainsanoista. Vastuullisuus on yksi Kevan uuden sijoitusstrategiayksikön avainsanoista. Mitä vastuullisuus pitää sisällään sijoitusmaailmassa ja miten siitä huolehditaan Kevassa? Timo Kietäväinen aloitti Kevan toimitusjohtajana vapun korvalla.

Verkkolehti

Keva-lehti 2-2016 (9155 kb)

 

Keva-lehti 1-2016

Helsingin piispa Irja Askola kaipaa nykyjohtajuuteen enemmän tunneviestejä ja arkitekoja. Eläkeuudistuksen myötä nousevat eläkeiät tuovat helpotusta eläkkeiden rahoitukseen ja eläkemaksut pystytään pitämään vakaina.  Kun uusi kunnanjohtaja paiskii hartiavoimin töitä saadakseen aikaan isoja muutoksia. Kuvitteellisen Kanakkalan kunnan väki seikkailee Keva-lehden uudessa sarjakuvassa.

Verkkolehti

Keva-lehti 1-2016 (6159 kb)

Keva-lehti 4-2015

Vuoden pakolaisnaiseksi valittu, Afrikasta kotoisin oleva Theresa Ngouth vaikuttaa eri kulttuurien välillä ja auttaa maahantuojia sopeutumaan Suomeen. Digitalisaatio on jo täällä: palvelut sähköistyvät ja toimintatavat uudistuvat. Kevan vaihtoehtoisten sijoitusten joukossa on 300 miljoonan euron edestä infrastruktuurisijoituksia: satamat, tietullit ja sähköverkot ovat vähän tylsiä sijoituskohteita, mutta ne tuottavat.

Verkkolehti

Keva-lehti 4-2015 (1445 kb)

 

Keva-lehti 3-2015

Sote-uudistuksen myötä kuntien rooli ja tehtävät muuttuvat. Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen mukaan oman paikkakunnan identiteetti voi säilyä, vaikka tehtävät muuttuisivat. Syksyllä eduskunnan käsittelyyn tulevalla eläkeuudistuksella tavoitellaan eläkeiän nostoa. Eläkeuudistuksella on myös hintansa; työeläkealan tietojärjestelmät vaativat laajoja muutoksia.
 

Verkkolehti

Keva-lehti 3-2015 (2800 kb)

 
Keva-lehti 2-2015

Kuntien pitäisi karsia opetuskuluista, koska resurssit ovat tiukassa. Kasvatuspsykologian professori Kirsti Lonka näkee, että tulevaisuuden koulussa ei istuta alistuneesti, vaan opitaan tekemään töitä ja nautitaan tekemisestä. Merja Lehtisalo kertoo työstään diakonina - Tarjoan asiakkaille apuani niin pitkään, että he pääsevät hankalasta elämänvaiheesta eteenpäin.

Verkkolehti

Keva-lehti 2-2015 (2606 kb)

 
Keva-lehti 1-2015

Kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee haluaa uudistaa sosiaali- ja terveydenhuollon toimintatavat. Kimmo Mikander, 43, on juuri aloittanut Kevan varatoimitusjohtajana. Vantaalla ja Hämeenlinnassa on kehitelty fiksuja malleja, joiden ansiosta ihmiset pysyvät töissä luonnolliseen eläkeikäänsä asti. Esimiehillä on nyt iso merkitys.

Verkkolehti

Keva-lehti 1-2015 (1648 kb)