Keva-lehti

Tutustu Keva-lehteen! Lehti tarjoaa kattavan juttupaketin työelämän ja eläkemaailman ajankohtaisista ihmisistä, aiheista ja ilmiöistä sekä faktaa ja kiinnostavia tarinoita työhyvinvoinnista, uramuutoksista ja työuran jatkumisesta. Keva-lehti on luettavissa verkkolehtenä tai pdf-tiedostona.

Uusin Keva-lehti 3-2017

Yrittäjä ja tietokirjailija Antti Merilehto ymmärtää niitä, jotka pelkäävät tulevaa. Samalla hän toteaa, ettei tekoälyn ja muun digitalisaation etenemiselle ole vaihtoehtoja. Katso Merilehdon videohaastattelu.

Teetkö töitä avokonttorissa vai monitoimitilassa? Mikä oikeastaan on niiden ero, ja miten uudet työnteon tavat muuttavat toimistoja? Jyväskylän yliopiston Ruusupuisto on esimerkki tilasta, joka on rakennettu uudistuvan työn ja käyttäjien tarpeita palvelemaan.

Keva avaa työnantaja-asiakkailleen Avaintiedot-palvelun. Joensuun kaupunki kokeili palvelua, ja säästi yli miljoona euroa vuodessa. Automaatio nopeuttaa myös eläkehakemusten käsittelyä. Eläkepäätöksen voi saada päivässä, jos täyttää hakemuksen Omat eläketietosi -palvelussa.

Lue verkkolehti

Keva-lehti 3-2017.pdf (35402 kb)

 
Keva-lehden sisältö siirtyy vuonna 2018 entistä enemmän digitaaliseksi keva.fi-nettisivuille. Painettu lehti ilmestyy kaksi kertaa.


Tilaa Keva-lehti kestotilauksena

Teet lehden kestotilauksen lähettämällä yhteystietosi osoitteeseen: keva-lehti[ät]keva.fi. Lehden tilaus on maksuton. Samaan sähköpostiosoitteeseen voit myös ilmoittaa osoitteenmuutoksesta tai peruuttaa tilauksen.

Aiemmat Keva-lehden numerot

Keva-lehti 2-2017

Puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg kehottaa lyömään muutostilanteissa faktat pöytään. Katso Lindbergin videohaastattelu. Kelan pääjohtaja Elli Aaltonen: muutostyössä johtajan rooli strategian käytäntöön viejänä korostuu. Lue artikkeli: Kelan Elli Aaltonen tykkää johtamisesta.

Työkyvyn johtamiseen ja parantamiseen on tartuttu uusin keinoin Päijät-Hämeessä. Haminan seurakunnassa työyhteisöä kehitettiin valokuvien avulla. Ohjaaja-näyttelijä Kari Heiskanen kertoo, että liikunta on hyvä tapa hallita stressiä. 

Verkkolehti

Keva-lehti 1-2017

Millaista on olla samanaikaisesti töissä ja eläkkeellä? Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen neuvoo nakkaamaan suunnitelmat ja strategiat roskiin. Hyvä johtaja näyttää esimerkkiä ja antaa asiantuntijoilleen liikkumatilaa. Miten työkyvyttömyyseläkehakemus oikein ratkaistaan? Muutos ja uuden oppinen ei aina ole helppoa: aiheesta työpsykologi Annamari Heikkilän haastattelu.

Verkkolehti

Keva-lehti 1-2017.pdf (2640 kb)

 

Keva-lehti 4-2016

Kuka olisi parempi ihminen kannustamaan suomalaisia liikkumaan kuin kansainväliselläkin tasolla pelaava jääpalloilija? Juho Liukkonen liikuttaa ihmisiä #Liikkuvamaaseutu-hankkeessa. Keva pyrkii parantamaan työhyvinvointia ja työkyvyn johtamista rahoittamalla teemaan liittyviä työelämähankkeita.  Kirkkonummen seurakunnassa on tavoitteena taivaallisen hyvät työpaikat.

Verkkolehti

Keva-lehti 4-2016 (7116 kb)

 

Keva-lehti 3-2016

Muutosjohtaja Sinikka Salo luotsaa sote-uudistusta eteenpäin jämäkällä otteella ja aikaisemmista muutosprojekteista kertyneellä kokemuksella. Monipuolista työsarkaa hoitavat liikennepäivystäjät huolehtivat liikenteen sujumisesta yötä päivää. Tuleva sote-uudistus merkitsee alan työntekijöille isoja muutoksia, mutta kukaan ei vielä tiedä, millaisia muutokset tulevat olemaan. Millaisia kysymyksiä työntekijöiden mielessä pyörii?

Verkkolehti

Keva-lehti 3-2016 (7225 kb)

 Keva-lehti 2-2016

Työkykyjohtaminen on nostettu reippaasti pöydälle turkulaisessa Arkea Oy:ssä. Vastuullisuus on yksi Kevan uuden sijoitusstrategiayksikön avainsanoista. Vastuullisuus on yksi Kevan uuden sijoitusstrategiayksikön avainsanoista. Mitä vastuullisuus pitää sisällään sijoitusmaailmassa ja miten siitä huolehditaan Kevassa? Timo Kietäväinen aloitti Kevan toimitusjohtajana vapun korvalla.

Verkkolehti

Keva-lehti 2-2016 (9155 kb)

 

Keva-lehti 1-2016

Helsingin piispa Irja Askola kaipaa nykyjohtajuuteen enemmän tunneviestejä ja arkitekoja. Eläkeuudistuksen myötä nousevat eläkeiät tuovat helpotusta eläkkeiden rahoitukseen ja eläkemaksut pystytään pitämään vakaina.  Kun uusi kunnanjohtaja paiskii hartiavoimin töitä saadakseen aikaan isoja muutoksia. Kuvitteellisen Kanakkalan kunnan väki seikkailee Keva-lehden uudessa sarjakuvassa.

Verkkolehti

Keva-lehti 1-2016 (6159 kb)

Keva-lehti 4-2015

Vuoden pakolaisnaiseksi valittu, Afrikasta kotoisin oleva Theresa Ngouth vaikuttaa eri kulttuurien välillä ja auttaa maahantuojia sopeutumaan Suomeen. Digitalisaatio on jo täällä: palvelut sähköistyvät ja toimintatavat uudistuvat. Kevan vaihtoehtoisten sijoitusten joukossa on 300 miljoonan euron edestä infrastruktuurisijoituksia: satamat, tietullit ja sähköverkot ovat vähän tylsiä sijoituskohteita, mutta ne tuottavat.

Verkkolehti

Keva-lehti 4-2015 (1445 kb)

 

Keva-lehti 3-2015

Sote-uudistuksen myötä kuntien rooli ja tehtävät muuttuvat. Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen mukaan oman paikkakunnan identiteetti voi säilyä, vaikka tehtävät muuttuisivat. Syksyllä eduskunnan käsittelyyn tulevalla eläkeuudistuksella tavoitellaan eläkeiän nostoa. Eläkeuudistuksella on myös hintansa; työeläkealan tietojärjestelmät vaativat laajoja muutoksia.
 

Verkkolehti

Keva-lehti 3-2015 (2800 kb)

 
Keva-lehti 2-2015

Kuntien pitäisi karsia opetuskuluista, koska resurssit ovat tiukassa. Kasvatuspsykologian professori Kirsti Lonka näkee, että tulevaisuuden koulussa ei istuta alistuneesti, vaan opitaan tekemään töitä ja nautitaan tekemisestä. Merja Lehtisalo kertoo työstään diakonina - Tarjoan asiakkaille apuani niin pitkään, että he pääsevät hankalasta elämänvaiheesta eteenpäin.

Verkkolehti

Keva-lehti 2-2015 (2606 kb)

 
Keva-lehti 1-2015

Kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee haluaa uudistaa sosiaali- ja terveydenhuollon toimintatavat. Kimmo Mikander, 43, on juuri aloittanut Kevan varatoimitusjohtajana. Vantaalla ja Hämeenlinnassa on kehitelty fiksuja malleja, joiden ansiosta ihmiset pysyvät töissä luonnolliseen eläkeikäänsä asti. Esimiehillä on nyt iso merkitys.

Verkkolehti

Keva-lehti 1-2015 (1648 kb)