Jussi-Pekka Rantanen har valts till direktör för juridiska ärenden i Keva

Keva
Keva

Juris kandidat Jussi-Pekka Rantanen har valts till direktör för juridiska ärenden i Keva. Han kommer från posten som chef för pensionsenheten vid Lantbruksföretagarnas pensionsanstalt LPA.

Rantanen har tidigare, under åren 2005–2019, varit anställd hos Keva, bland annat som chef för juridiska ärenden och som jurist. Utöver det har han tidigare erfarenhet från den övriga arbetspensions- och socialförsäkringsbranschen.

rantanen_jussipekka_400x400.jpg

- När platsen som direktör för juridiska ärenden i Keva blev lediganslagen visste jag genast att detta var en uppgift som jag vill söka. Uppgiften är utmanande, med konkret utsikt över de stora förändringar som är under beredning i arbetspensionsbranschen. Det viktigaste av dem är naturligtvis sammanslagningen av arbetspensionssystemen. Min mångsidiga erfarenhet av daglig verkställighet av arbetspensionsskyddet, av arbetspensionsbranschens datasystem och utvecklingen av arbetspensionslagstiftningen kommer att stöda min framgång i uppgiften. Naturligtvis är det också lätt att återvända till en bekant och synnerligen trevlig arbetsgemenskap, säger Rantanen.

 

- Jussi-Pekka stärker förnyelsen av Keva med sitt kunnande och sin långvariga kännedom om Keva. Jag är synnerligen glad över att vi får med honom i vår arbetsgemenskap, konstaterar Kevas verkställande direktör Timo Kietäväinen.

Hos Keva kommer Rantanen att leda enheten Juridiska tjänster och rapportera till verkställande direktör Timo Kietäväinen. Han börjar på Keva i början av november.

Ytterligare information:
Verkställande direktör Timo Kietäväinen, tfn 020 614 2201