Kirsi Karvala ny chefsöverläkare på Keva

Arbetsliv Keva
Arbetsliv Keva

MD, docent i arbetsmedicin, specialistläkare i företagshälsovård och allmänmedicin Kirsi Karvala har utsetts till chefsöverläkare på Keva. Hon börjar på Keva 1.12.2019.

För närvarande arbetar Kirsi Karvala som överläkare på Arbetshälsoinstitutet med sakkunniguppgifter samt uppgifter i anslutning till forskning och utbildning. Hon har dessutom varit sakkunnigläkare på arbetspensionsbolaget Varma sedan 2015.

Före Arbetshälsoinstitutet har Karvala arbetat bland annat som företagsläkare och hälsocentralläkare hos Helsingfors stad samt i korta perioder som sjukhusläkare inom flera specialiteter. Tidigare har hon också varit läkarmedlem i besvärsnämnden för arbetspensionsärenden.

- Kirsi Karvala har gedigen erfarenhet av försäkringsmedicin och således också av bedömning av arbetsförmågan och rätten till rehabilitering i den offentliga och privata sektorn, säger Kevas vice verkställande direktör Tapani Hellstén.

Kirsi Karvala ser utmaningarna med arbetsförmågan som en av arbetslivets centrala frågor i dag.

- Det är intressant att se vilka möjligheter arbetspensionsförsäkraren har att påverka dem, säger hon.

Karvala ser fram emot sin nya uppgift på Keva.

- Jag har lärt känna Keva som en arbetspensionsaktör med positiv inställning till utveckling. Det är fint att få vara en av Kevas experter!

Chefsöverläkaren rapporterar till vice verkställande direktör Tapani Hellstén.

Ytterligare information:
Tapani Hellstén, vice verkställande direktör, tfn 0400 603 144