Coronaviruset – betjäningen i pensionsärenden

Pensioner Corona
Pensioner Corona

Också under den pågående coronavirusepidemin kan du snabbt och enkelt sköta dina pensionsärenden elektroniskt i tjänsten Dina pensionsuppgifter. Vår pensionsrådgivning per telefon fungerar som vanligt. Vår kundtjänst som fungerar med bokad tid på Unionsgatan i Helsingfors har stängt under coronavirusepidemin.

Coronavirusepidemin inverkar inte på något som helst sätt på pensionsskyddet eller utbetalningen av pensionerna.

Handläggningen och utbetalningen av pensionerna sköts pålitligt och enligt samma tidtabell som tidigare. Om du är på pension, får du din pension regelbundet in på kontot också framöver precis som förr.

Använd gärna tjänsten Dina pensionsuppgifter

Senast nu är det bra läge att börja använda den elektroniska tjänsten Dina pensionsuppgifter. I tjänsten kan du söka pension eller yrkesinriktad rehabilitering, skicka behövliga bilagor till oss och ta emot dokument från oss i elektronisk form.

Om du redan har gått i pension kan du i tjänsten höja din skatteprocent, meddela ändrat kontonummer eller beställa ett intyg om pensionens belopp.

Tjänsten Dina pensionsuppgifter är öppen varje dag dygnet runt.
Läs mer om tjänsten Dina pensionsuppgifter.

Om du behöver hjälp eller råd om användningen av tjänsten Dina pensionsuppgifter kontakta pensionsrådgivningen, tfn 020 614 2868.

Vi avråder från besök på vårt kontor på Unionsgatan

Kom inte till vårt kontorshus om du är sjuk.

Vår kundtjänst som fungerar med bokad tid på Unionsgatan i Helsingfors har stängt under coronavirusepidemin. Om du har bokat tid, ringer vi dig.

Om du vill lämna en ansökan eller bilagor personligen kan du komma till vårt kontor: i entréhallen finns en låst postlåda där du kan lämna dem.

Om du ska söka invalidpension

Tänk på att det på grund av coronaviruset kan vara svårare än normalt att få tid hos den behandlande läkaren. Det lönar sig att nu reservera tillräckligt lång tid för att inhämta läkarutlåtande B som behövs för handläggningen av ansökan om invalidpension.