Kirsti Lehtisen uratarina: Positiivinen asenne uuden oppimiseen auttaa ymmärtämään kokonaisuuksia

Uratarina
Uratarina

Kehittämisasiantuntijana työskentelevällä Kirsti Lehtisellä alkaa 15. vuosi Kevassa.

- Työskentelen kehittämisasiantuntijana ja olen työnantajan verkkopalvelun pääkäyttäjä työnantajatiimissä. Opastan sekä asiakkaita että kevalaisia monenlaisiin verkkopalveluun liittyvissä asioissa.Kirsti-kuvituskuva2.jpg

Kirsti on tullut Kevaan vuonna 2004 koulutusassistentin vuorotteluvapaan sijaiseksi, mutta sitä ennen hän ehti jo tehdä kaikenlaista.

- Olen opiskellut Lontoossa montessoriohjaajaksi 80-luvun alussa ja myöhemmin opiskelin työn ohessa kasvatustieteiden maisteriksi. Verkkoviestinnän opintojen jälkeen toimin jonkin aikaa verkkotoimittajana ja päädyin sitä kautta Kevaan töihin, hän kertoo.

- Työtehtäväni ovat muuttuneet paljon vuosien varrella. Työni on melko itsenäistä eikä kenelläkään ole samaa toimenkuvaa. Ihan parasta tässä on yhteistyö osaavien asiantuntijoiden kanssa eri puolilta organisaatiota. Sitä kautta oppii ymmärtämään myös kokonaisuuksia paremmin.

- Olen osallistunut eri projekteihin ja niissä oppii koko ajan uutta. Esimerkiksi kun kymmenisen vuotta sitten CRM otettiin käyttöön, olin mukana määrittelyssä ja testaamisessa sekä käytöönoton jälkeen toimin kevalaisten perehdyttäjänä.

Kirsti-kuvituskuva1.jpg- Nyt on muun muassa meneillään työnantajan verkkopalvelun kirjautumiseen liittyvä haasteellinen projekti, jossa siirrymme tämän vuoden lopussa Katso-tunnisteen käytöstä Suomi.fi-valtuuksien käyttöön. Sen toteuttamiseen tarvitaan useita eri tahoja Kevassa. Palveluihimme liittyvissä valtuuksissa pitää huomioida asioita laajasti asiakkaiden näkökulmasta, Kirsti kertoo.

Kehittämisasiantuntijalla ei hänen mukaansa ole tyypillistä työpäivää, mutta se ei haittaa, kunhan hommat pysyvät hyppysissä. Usein tulee yllättäen jotain selvitettävää tai muuta tärkeää tehtävää, vaikka olisi suunnitellut tekevänsä päivän aikana jotain ihan muuta.

Kirsti kiittää Kevan hyviä ja monipuolisia koulutusmahdollisuuksia, niin sisäisiä kuin ulkoisiakin. - On aina mukava oppia uusia asioita.