Kirkon, Kelan toimisuhde-eläkkeiden ja Suomen pankin eläkkeiden maksuissa oli viiveitä OP-pankin maksuliikenteen häiriön vuoksi

Eläkkeet
Eläkkeet

Kirkon, Kelan toimisuhde-eläkkeiden ja Suomen pankin eläkkeiden maksuissa oli viiveitä torstaina 1.6.2023. Syynä oli OP-pankin maksuliikenteen häiriö, minkä vuoksi eläkkeet eivät välittyneet muiden pankkien tileille.

Eläkkeiden ja etuuksien maksut olivat lähteneet Kevasta ajallaan, mutta osa asiakkaistamme ei saanut eläkettä aamulla torstaina 1.6.2023. Syynä maksujen viivästymiseen oli OP-pankin maksuliikenteen häiriö.

Keva ei maksa eläkkeitä ja etuuksia suoraan asiakkaidensa tileille, vaan käyttää jakajapankkina OP:ta, jonka tehtävänä on siirtää eläkkeet muihin pankkeihin. Eläkkeet eivät olleet kuitenkaan tänä aamuna siirtyneet OP:sta muiden pankkien asiakkaiden tileille.

OP alkoi välittämään maksuja eteenpäin muihin pankkeihin noin kello 9 alkaen. Eläkkeet ja etuudet olivat asiakkaidemme tileillä pääsääntöisesti noin klo 12 mennessä. Joillakin pankeilla saattaa kuitenkin olla viiveitä siinä, milloin rahat näkyvät tileillä.

Pahoittelemme häiriöstä aiheutunutta haittaa.