13.6.2017 klo 14.20 | Uutinen

Ikäryhmittäiset työeläkeotteet asiakkaille kesäkuusta alkaen

Vuosina 1954-1958 syntyneet saavat tänä vuonna postia Kevasta, sillä heidän tavoite-eläkeikänsä täyttyy viiden vuoden kuluessa.

Tavoite-eläkeiän täyttymisestä kertova kirje ja työeläkeote toimitetaan Omat eläketietosi -verkkopalveluun, jossa ne on helppo lukea. Työeläkeote kannattaa tarkistaa ja tarvittavat korjaukset on näppärä hoitaa palvelun kautta.

Jatkossa kirje ja työeläkeote lähetetään vuosittain asiakkaille, joilla on viisi vuotta vanhuuseläkkeen alaikärajan saavuttamiseen.

Kirjettä ja työeläkeotetta ei lähetetä sotilaille, tai niille, joilla on eroamisikä tai ammatillinen eläkeikä.

Jos postia ei käy katsomassa verkkopalvelussa kahden kuukauden kuluessa sen lähetyksestä, postitamme sen asiakkaille kotiin. Asiakkaille, jotka ovat tilanneet asiakirjansa vain sähköisenä, ei paperipostia lähetetä.

Kirjeet ja otteet saapuvat loppuvuoden aikana

Posti toimitetaan asiakkaille erissä. Ensimmäisenä luettavaa Omat eläketietietosi -palveluun saavat Kelan työntekijät, joiden kirjeet ja työeläkeotteet ovat palvelussa 14. kesäkuuta.

Seuraavaksi posti toimitetaan kirkon työntekijöille, jotka näkevät otteensa verkkopalvelussa 21. kesäkuuta.

Valtion ja kunnan työntekijöiden kirjeiden ja otteiden toimitus aloitetaan syyskuun lopulla.

Ahvenanmaan maakuntahallituksen palveluksessa olevien kirjeet ovat verkkopalvelussa loppuvuodesta.

Tarkasta ote ja ilmoita korjauksista

Työeläkeotteella näkyvät yksityisen ja julkisen alan työsuhteet sekä eläkettä kerryttävät etuudet.

Työeläkeotteen tiedot kannattaa tarkistaa, sillä eläke lasketaan sen perusteella. Mahdollisista virheistä ja puutoksista on helppo ilmoittaa Omat eläketietosi -palvelussa.

Lue lisää työeläkeotteesta


Uutinen 19.9.2017: Puutteita työeläkeotteissa

Keva on havainnut virheen osassa työeläkeotteita, joita se on koostanut ja lähettänyt kesän ja syksyn aikana kuntien, valtion ja kirkon palveluksessa työtään tekeville. Virheellisistä työeläkeotteista puuttuu tieto kertyneen eläkkeen määrästä. 

Puutteita työeläkeotteissa