Workshops and webinars Register

Kevan koulutus: Miten tukea masentuneen työkykyä ja työhön paluuta?

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan siitä, minkälaisia mahdollisuuksia työnantajalla on tukea masennuksen vuoksi työstä poissaolevaa henkilöä säilyttämään yhteys työhön ja työpaikkaan.
Masennus on suurin yksittäinen syy työkyvyttömyyseläkkeelle siirtymiseen. Koulutuksestamme saat tietoa siitä, miten masennus näkyy ja vaikuttaa työelämässä ja mitä tukea sairauden eri vaiheissa on saatavilla. Kerromme mm. Kevan pilottityökokeilusta, jolla tuettiin masennuksen takia kuntoutustuella olevien työelämäyhteyttä. Pilotti toteutettiin osana Kevan Kestävää työelämää -hanketta. Lisäksi kuulet tuetun työllistymisen IPS-toimintamallista Helsingin kaupungilla. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille Kevan työnantaja-asiakkaiden työkyky- ja työhyvinvointiasioiden parissa työskenteleville HR-, työterveys- ja työsuojelun ammattilaisille ja esihenkilöille. Lisäksi Jyväskylän ammattikorkeakoulun kuntoutuksen ja sosionomi -opiskelijat ja heidän opettajansa ovat tervetulleita koulutukseen. Lisätietoa masennuksen vaikutuksesta työkykyyn kerromme Kevan tietoiskussa: Töissä masennuksen kanssa 13.12.2024. Lähetämme osallistumislinkin viimeistään tapahtumaa edeltävänä päivänä. Kevan verkostot ja tapahtumat ovat osa Kevan koordinoimaa EU rahoitteista Kestävää työelämää -hanketta, joka toteutetaan vuosien 2023-2024 aikana. EU-komissio edellyttää hankkeesta raportoimisen ja siihen osallistuvien työnantajien tietojen keräämisen. Verkostojen ja hankkeen tapahtumien osallistujatietoja säilytetään lain nojalla vuoden 2032 loppuun asti. Lue lisää henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta (Valtiokonttori.fi).
Ilmoittautumalla tilaisuuteemme hyväksyt tietojesi keräämisen, säilyttämisen ja luovuttamisen tietosuojalain mukaisesti.

Lue lisää Kestävää työelämää -hankkeesta.

Program

Tervetuloa!

Klo 2:00 PM

Työelämän muutos ja mielenterveys, johtajaylilääkäri, psykiatrian erikoislääkäri Tuula Metsä, Keva

Klo 2:15 PM
Yhteistä keskustelua 

Kevan työelämäyhteyttä tukeva työkokeilu, johtava asiantuntijalääkäri, psykiatrian erikoislääkäri Saija Turtiainen, Keva

Klo 2:45 PM
Yhteistä keskustelua 

Tauko

Klo 3:15 PM

Käytännön kokemuksia Helsingin IPS – Sijoita ja valmenna! -työhönvalmennuksesta, Jussi Niemi-Pynttäri, Psykoosipalveluiden päällikkö, psykiatrian erikoislääkäri, Helsingin kaupunki (SOTEPE)

Klo 3:25 PM
Yhteistä keskustelua 

Kommenttipuheenvuoro Kari-Pekka Martimo, LT, dosentti, työterveyshuollon ja työlääketieteen erikoislääkäri, Työkykyriskien ennakointi ja tutkimus, Ilmarinen

Klo 4:00 PM

Tilaisuus päättyy

Klo 4:15 PM

Registration

Event details

Event time:
29.08.2024 14:00 - 16:15
Location:
Verkkotapahtuma

See on the map
Registration ends:
26.8.2024
More information:
Tapahtuma on maksuton. Onko osallistumislinkki kateissa tai unohditko ilmoittautua tapahtumaamme? Ota yhteys tapahtumatiimiimme! Palvelemme sinua tapahtumiin ja koulutuksiin liittyvissä asioissa sähköpostitse osoitteessa tapahtumat@keva.fi.